Saskia Verbruggen

Mijn naam is Saskia Verbruggen, moeder van 3 kinderen en ik ben vanaf mijn 18e onderneemster.

Gewoon begonnen!  Mijn ouders waren geen ondernemers maar zij steunden mij overal in. Geluk heb je dan dat je mag beginnen met steun van beide ouders. Zij waren al ouder toen zij me kregen maar mijn moeder was een geëmancipeerde vrouw die hardwerkend vooruit was gekomen en op jonge leeftijd uit huis moest om voor het gezin te gaan werken. Geld verdienen, uit huis op 11 – jarige leeftijd.

Door schade en schande wijs worden, wat ik als 18 jarige ondernemer en tot nu toe ook heb ervaren.

Doordat ik van mijn moeder meekreeg om te strijden voor gelijke rechten en rechtvaardig de mensen willen helpen ben ik gewoon begonnen en zag ik hierdoor minder beren op de weg.

‘Zorg goed voor jezelf en dan kun je het ook voor anderen en zorg dat jij jezelf kunt verdienen, zodat je niet afhankelijk bent!’

Van mijn vader kreeg ik de liefde voor de mens en natuur mee, een hele zachte man die diplomatiek kon zijn en heel goed relaties kon onderhouden.

Dit lijkt een ideaal beeld maar dat was het niet. Er is veel gebeurd in mijn familie en hieruit heb ik veel lering kunnen trekken. Geld was lastig, geld is lelijk, geld heb je nodig. Mensen zijn niet zo als ze zich voordoen of hoe ze eruit zien.

Wat kan ik zeggen? Opgroeien met autisme, mensen die anders zijn dan dat ze eruit zien. Mijn moeder stond echt voor gelijkheid en vooruitkomen en ik ben zelf gegroeid en heb kunnen vergeven wat er gebeurde, dat men niet werd begrepen. Dat men elkaar niet meer zag staan, vooroordelen die niet nodig zijn en schep voor jezelf ook geen verwachtingen. Hierdoor heb ik me vroeg moeten aanpassen en dat heeft mijn leven gemaakt hoe ik het nu bekijk.

Ik heb ook in mijn leven verschillende ontdekkingen gedaan en in trajecten geweest om het leven te leren kennen en om afscheid te nemen van gewoontes. Doorbreken waar je gekwetst wordt, ga dan niet bij de pakken neerzitten maar kijk hoe je dat anders kunt doen, waardoor jij verder in het leven komt.

Sta stil, gebruik momenten om te resetten en spiegel jezelf. Door mijn werk heb ik heel veel van mensen geleerd en ook heb ik veel mensen geholpen in hun leren op allerlei gebied. Als leerling, als docent, coach,  in de schoonheidsbranche, op podium, voor tv. foto, film en zelfs theater, wat mensen doen, hoe ze zich voelen, hoe ze gaan acteren en wie zijn ze werkelijk?

Iedereen heeft zijn gedachten en angsten, twijfels en er zijn bepaalde momenten in je leven wanneer je je afvraagt wil ik zo nog door gaan of heb ik iets anders te doen in de toekomst?

Naast mijn ondernemerschap heb ik vele opleidingen gedaan om verder in het leven te komen. Eigenlijk ben je nooit uitgeleerd, wij als mens evolueren en in deze maatschappij gaat het voortaan heel snel en is het goed om te blijven aanhaken als dat voor jou goed voelt en anders is het goed om juist keuzes te maken.

In mijn werk uit al deze jaren heb ik een rode draad gevonden voor mijn toekomst. Ja mijn toekomst, want die zal blijven tot ik het niet meer kan. Ik hou van het leven en zolang er mensen zijn kan ik meedenken en genieten hoe anderen vooruit komen. Het is als het ware  dus mijn missie geworden.

Voorbeeld: uit mijn werkervaringen vanaf mijn 15 jaar..  Iemand komt bij mij in mijn stoel en wil graag een ander kapsel, make-up, kledingstijl of dat nu voor tv. Is foto film theater of gewoon in mijn salon of als make-over.Die persoon komt in mijn stoel met een  vraag en die gaat met zoveel meer zekerheid ook weer bij mij uit de stoel. Stel je voor dat je in het theater een type moet spelen en je slaat de plank mis met het uiterlijk, hoe zal hij/zij dat type dan kunnen neerzetten?

Mijn werk is een spiegel van het innerlijk. Het heeft iets te zeggen over de mens. In die zin is gevoel belangrijker dan een modevorm.

Door mijn werk ben ik de mens gaan zien om hun innerlijk naar buiten te laten komen, zodat de overkant ziet wat jij bedoeld. Waar jij voor staat en wie jij bent, waardoor jij die persoon aantrekt waar jij je prettig bij voelt en waar jij energie van krijgt.

Opgroeien als een hooggevoelig persoon in een gezin waar veel liefde was maar dit niet kunnen uiten is lastig.  Pas op mijn 6e naar school gaan als verlegen meisje en door mijn moeder altijd gesteund maar in mijn puberteit vastgehouden worden. Niet losgelaten kunnen worden omdat zij dit niet kon. Zij had zelf namelijk veel te vroeg haar moeder moeten missen.

Toch koos ik mijn pad en ben ik in een vak terecht gekomen door een vriendin van mij. Hierdoor kon ik weg uit het kleine dorp dat voor mij benauwend werd. Dat is best een weg waar ik nu glimlachend op terug kijk. Ik heb het gedaan en heb met veel omzwervingen nu voor deze vorm van coaching gekozen, waar alles van mijn leven bij elkaar komt.

Met dank aan mijn gezin en mijn man die me vrij laat in mijn doen en laten en denken. Hierdoor heb ik vrijheid mogen ervaren en door mijn ondernemerschap ervaar ik dat ook en ik zou het zo weer doen.

Haal nu het beste uit jezelf!

Ondernemersalert.nl

Hoenderweg 3
4506 NL Uden
info@ondernemersalert.nl

Ondernemersalert.nl, Hoenderweg 3 4506 NL Uden

Pin It on Pinterest

Share This