WAAR KOM IK VANDAAN?
Meestal is dat niet het geval dat je na vele jaren nog hetzelfde doet, het is juist bijzonder als dat wel is. Hoe dat komt?
Daar zijn veel oorzaken voor en een ervan is gewoon dat je zelf veranderd of meer uitgedaagd wilt worden.
Dat is bij mij in ieder geval ook zo gegaan, terwijl ik toch heel lang hetgeen doe waar ik ooit “vroeger” mee begon…., Het Kappersvak. Dit is iets wat mij heel gemakkelijk afgaat en ontspanning bied, maar nog gemakkelijker is het voor mij om de mens mee te nemen in zijn verhaal, in zijn verandering, in zijn eigenheid, zijn authenticiteit, coachen vanuit het innerlijk naar het uiterlijk of andersom.
Je geeft de mens een gevoel mee, een gevoel dat ie de hele wereld aan kan.

ONZEKER
Dat is zo mooi, de klik die je dan kunt hebben met iemand die onzeker is over zijn uiterlijk, onzeker is over zichzelf, onzeker over zoveel dingen en als je die persoon dan bijvoorbeeld goed bekijkt dan denk je…HOE KAN DIT? Ja, dit kan en ik begrijp het als geen ander. Ook ik herken deze onzekerheid over mezelf, wat zal de ander van mijn denken? Waar praat je over zeggen mensen dan, jij Saskia, maar zij weten niet waar het ooit is begonnen, maar dat vertel ik je in een andere blog…

INNERLIJK/UITERLIJK
Heerlijk een mooie reis en zo ben ik jaren later beland in het beroep van coach..persoonlijkheidscoach/ondernemerscoach.
Zelf kan ik nog steeds genieten als ik mensen kan helpen met hun uiterlijk… maar nu ook met hun innerlijk. Deze twee zijn zo innig met elkaar verbonden, ik zie het als mijn geluk dat ik hier in ben beland. Je zult zeggen beland? Maar als ik mijn verhaal met je deel kun je het wel begrijpen.

Ik ging als jong meisje van de lagere school naar de middelbare. Toen werd ik niet begrepen en ik hoorde niet op de school waar ik op kwam. Trauma’s op de lagere school meegekregen, waardoor ik alsnog op de Mavo terecht kwam en in het eerste jaar hele hoge punten haalde, ik kon beter maar naar de HAVO gaan vond men. Mijn moeder heeft anders beslist, wat ik me nu heel goed kon indenken en ik bleef dus op de MAVO om emotioneel meer te “rijpen”.
Meer strafwerk dan huiswerk had ik en later toen ik van de MAVO af was ging ik met mijn vriendin naar de stad… oh ja, zij ging naar de Kappersschool en ik ging mee. Maar de stad was veel interessanter dacht ik, maar dat werd later anders..

MIJN WEG EN NOG STEEDS ONDERWEG
Mijn vak was prachtig.., mensen waren blij “wat ik met hun deed”, het haar is toch heel belangrijk, ik kon iets goed èn ik werd gewaardeerd, ik werd geaccepteerd, ik gaf de ander iets mee, een gevoel, een goed gevoel.
Dat vak had iets met mij gedaan en daaruit volgde de ene opleiding na de andere, ik ging mijn weg vervolgen, van leraar naar schoonheidsspecialiste/nagelstyliste naar imagostyliste, van Hair & Make-up Artist, naar Kleurspecialist, naar psychologie van kleur, naar assessments, marketing, imago en persoonlijkheid verbinden en persoonlijke coaching en ik ben nog steeds niet klaar met leren. Persoonlijke ontwikkeling is iets waar je als mens kunt groeien en dit aan anderen over te brengen en ze ook op weg te helpen is iets wat mij boeit, het is als een missie voor mij.
Iedereen is anders en dat maakt het uitdagend en als ik daar mensen mee kan helpen ben ik mijn element.

Wat zou jij willen veranderen?

GELUK ZOEKEN
Verandering is niet makkelijk maar eenmaal die weg ingeslagen dan kun je niet meer stoppen.
Vaak als mensen terug kijken doen ze niet meer waar ze voor geleerd hebben.

Vaak ga je ergens een opleiding doen misschien omdat je ouders dat goed voor je vinden, of een vriend of vriendin meegaat. Ook school denkt met je mee en wie ook allemaal ze kunnen voor jou niet de keus maken. Als je jong bent weet je het vaak ook niet.
Zelf ben ik gewoon dus met een vriendin mee naar Den Bosch gegaan, ik wilde weg uit het kleine dorp waar ik vandaan kwam en lekker naar de stad…, oh ja ik ging met haar mee en deed de opleiding die mijn vriendin uitgezocht had!

Eenmaal op de opleiding ben ik dit helemaal gaan leven vol met passie en ambitie en mijn vriendin?
Die is gestopt!
Zo zie je maar.
Kijk eerst wat er in jou zit, wie ben jij en wat zijn jouw kwaliteiten? Wat past er bij jou?
OndernemersAlert denkt met jou mee en jij krijgt de juiste inzichten die bij jou passen.

Vind jouw geluk!

#verandering #visie #overzicht #geluk #zelfvertrouwen #mindset #ondernemersalert #kappersalert #hetvisieon #onzeker #succestrekjeaan #fijnepasen #coaching #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #persoonlijkheidsanalyse #persoonlijk

Pin It on Pinterest

Share This