Coaching voor meer zelfvertrouwen

Ik zou het zo weer doen…

Als 18 jarige ben ik begonnen met ondernemen. Waarom?
Ja, zeg het maar. Ik vond het wel spannend maar ook vanzelfsprekend, wat kon me gebeuren? Ik had 3 weken ergens gewerkt en vond dat het veel anders kon en ik kon het dan zelf doen op mijn manier.
Nu zie ik juist veel jonge ondernemers en het lijkt nu heel normaal. Er zijn er zelfs die nog op de middelbare school zitten en al voor zichzelf beginnen. Het mooie ervan is ik werk zelfs samen met een 15-jarige ondernemer!Daarnaast zie je veel ouderen kampen met wat ze nog willen. Of juist geen plezier meer hebben in hun werk maar bang zijn om de controle te verliezen, wanneer ze gaan veranderen en angst voor het onbekende hebben en net die stap niet durven te zetten.
Altijd sterk geweest en veel levenservaring hebben. Aandacht voor anderen en iedereen ontzorgen. Altijd voor de ander zorgen maar zorg je wel goed voor jezelf?

Onzekerheid ontstaat.
Te weinig zelfvertrouwen.
Bedenken dat iedereen alles beter kan.
Zich verstoppen.
Klein houden.
Niet de angsten durven omarmen.
Eigenlijk niet er dwars doorheen durven gaan..

Maar wat kan er nou tenslotte gebeuren?

Door mee te doen met :
Kleur, impact en in balans
Trigger jezelf en kom je positief in beweging.
We gaan praktisch aan de slag en op een duidelijke en concrete manier. Je krijgt handvatten mee. En positiviteit en motivatie is de kern van deze dag!

Gun het jezelf en zorg dat je erbij bent.
Inschrijven kan tot 31-03-2020.

https://ondernemersalert.nl/masterclass-kleurgevoel-impact-in-balans/

 

Kleurenlogie

Herken je dit?
• Je hebt vragen over kleur, kleding of imago en wilt die stellen aan een professional?
• Je bent je aan het oriënteren over het volgen van een opleiding of een nieuwe baan.
• Je wilt de mogelijkheden weten op het gebied van een kleur- Stijl of Imago analyse voor
jezelf.
• Wil jij blij zijn met wie je bent en hoe je eruit ziet.
• Je bent op zoek naar een groepsactiviteit of een teamevent en je wilt een interactieve,
leerzame workshop?
• Je wilt graag een gratis Kleurgesprek over je 3 favoriete kleuren en wat die over je
vertellen?
• Je hebt al een analyse gedaan en hebt toch nog een paar vragen over je advies waar je
graag een antwoord op krijgt?
• Wil jij weer in balans komen en weten hoe je dit zichtbaar kunt maken.
• Wil je meer enthousiasme, energie, rust en duidelijkheid.
• Wil je meer respect voor elkaars kwaliteiten binnen teams, groepen, relatie en gezin

Ben je er nog niet aan toe om meteen een afspraak te maken voor een complete persoonlijke
Imago analyse of Power Kleuranalyse, maar wil je al wel antwoorden?
Kom dan naar een van de inspiratiemiddagen. Laat je verrassen over wat kleur je te zeggen heeft.

Inspiratiemiddag:
Heb je vragen op het gebied van kleur, imago, kapsel, make-up en wat het voor jou kan
betekenen? De volgende zaterdagmiddagen kun je afspreken tussen 12.00 – 16.00 uur
• 25 januari
• 29 februari
• 11 maart Huiskamergesprek Kleurenlogie Van 20.00 uu tot 22.00 uur
• 28 maart
• 2 mei
• 13 juni

Locatie: Het VisieOn, Hoenderweg 3, Uden-Zuid. Stuur een mail naar info@ondernemersalert.nl of via het contactformulier op: http://ondernemersalert.nl/contact

Kleur & Hooggevoeligheid
Kleur is gevoel en emotie.
Wil je graag meer weten over jouw persoonlijke krachtkleur?
Meer zichtbaarheid voor jezelf en ook voor je bedrijf?
Kom dan op 02-02-2020 naar ons uniek event in Zaltbommel!
Een inzichtelijke en waardevolle dag voor meer zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfwaardering.
Ga het zelf ervaren en gun het jezelf! Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
Voor meer informatie mag je me bellen op tel.06-53119022 of mailen naar info@ondernemersalert.nl of via het contactformulier op: http://ondernemersalert.nl/contact

Het VisieOn & Numerologie
Wil je graag meer weten over jezelf en wat cijfers nog meer voor jou betekenen?
Dat kan in een persoonlijk gesprek met Gerrit 1 op 1.
Deze persoonlijke gesprekken worden op locatie gehouden zodat je niet zover
hoeft te rijden. Op maandagavond 3 februari geeft hij een consult.

Locatie: Het VisieOn, Hoenderweg 3, Uden-Zuid

Maak een afspraak via mail
info@ondernemersalert.nl, via het contactformulier op: http://ondernemersalert.nl/contact of bel/app naar 06-53119022

Jouw persoonlijkheid is een wezenlijk deel van je onderneming..

“Ook als ondernemer moet je je ware aard steeds meer laten zien en ‘de moderne tijd vraagt om meer zichtbaarheid.

Letterlijk en figuurlijk’.”

Een mooi verhaal in het PSV magazine over Luuk de Jong en over zijn lessen, zijn gevoel en wat als hij had geweten wie hij als voetballer is en waar hij juist goed in is.

Wie ben jij en maak dat zichtbaar!

Nadat hij de kans niet meer kreeg na een blessure in Duitsland nam hij de beslissing om bij New Castle te spelen als middenvelder in een team dat heel verdedigend speelt. Niet echt passend voor een spits.

Het had daar misschien wel eens heel anders kunnen uitpakken, wanneer hij zich als spits had kunnen laten zien..

Een prachtige kans alsnog bij PSV.

Ik maak het veel mee bij jonge mensen maar zeker ook ondernemers of zoals ik nu iemand begeleid die gewoon haar identiteit wil weten en het ook wil laten zien op haar werk en daarbuiten. Het is zo positief wanneer je jouw innerlijke kwaliteiten weet en daarmee aan de slag gaat.

Je bent ze net een stapje voor en het werkt spiegelend en motiverend om jouw volle potentieel te gaan benutten. Ik gun het iedereen!

Wil je meer weten?

Mail me en we spreken elkaar snel.

Een persoonlijke groet,

Saskia Verbruggen

OndernemersAlert.nl

Ziejemij

Wie ben jij?

Vol zelfvertrouwen laten zien wie jij bent, dat wil toch iedereen?

Hoe lang blijf jij nog doorgaan met wat jij nu doet? Hoe lang blijf jij nog voldoende waarde bieden? Hoe zorg jij dat je onderscheidend wordt van je collega’s?

Wil je het nu écht anders? En wat ga je doen om het tij te keren? Meer van hetzelfde of ben je toe aan een échte verandering? Als je doet wat je deed zul je houden wat je had……Twijfel, onzekerheid of een verkeerd zelfbeeld zorgen ervoor dat veel mensen niet de beste versie van zichzelf worden of durven te laten zien. Mensen verstoppen zich, waarderen en ontwikkelen onvoldoende wat hun allergrootste kracht is.  En leven daardoor niet hun volle potentieel.

OndernemersAlert heeft als doel om mensen de beste versie van zichzelf te laten worden. Als uniek systeem i.c.m. verschillende tools voor binnen en buitenkant voor de mens en met een 1e persoonlijkheidssysteem ter wereld dat persoonlijkheid verbindt met imago, zodat je de beste versie van jezelf wordt en kunt laten zien wie je bent.

We werken met een Powertest, verschillende rapportages, kleurrijke materialen en diverse werkvormen voor individuen, groepen en teams. Het is een gedetailleerde persoonlijkheidstest die de hele mens meet – werk en privé – en die zich op een positieve manier richt op jouw kracht, drijfveren en talenten.

OndernemersAlert onderscheidt zich door te werken met systemen en de nuances, natuurlijke taal (elementen en kleur), de positieve uitgangspunten en dat je letterlijk in je kracht stapt en deze aantrekt en uitstraalt.Je bent steeds op zoek naar tools die pijlsnel de kern raken, talenten zichtbaar maken en een verdieping geven in je productaanbod en dienstverlening.

We bieden ontwikkeltrajecten aan en maken het onderscheidend.

Op 17 juni bieden we in de middag een kennismaking aan d.m.v. een workshop om kennis te maken met het systeem waarmee we werken en we gaan samen met elkaar in gesprek op een hele laagdrempelige manier! Daarna in de avond krijg je een gezellige avond aangeboden met een fantastische numeroloog die ook nog heel taalgevoelig gesprekken kan voeren op een zeer ontspannen manier. Kortom je krijgt al heel wat meer inzicht in jezelf en je wordt getriggerd om meer van jezelf te houden en ook te weten welke kwaliteiten die jou bijzonder maken!

Neem contact op d.m.v. het contactformulier in te vullen op de pagina ‘ Haal meer uit jezelf ‘ en geef aan dat je er op de 17e juni bij bent!

Doe jij nog steeds het werk waarvoor je geleerd hebt?

WAAR KOM IK VANDAAN?
Meestal is dat niet het geval dat je na vele jaren nog hetzelfde doet, het is juist bijzonder als dat wel is. Hoe dat komt?
Daar zijn veel oorzaken voor en een ervan is gewoon dat je zelf veranderd of meer uitgedaagd wilt worden.
Dat is bij mij in ieder geval ook zo gegaan, terwijl ik toch heel lang hetgeen doe waar ik ooit “vroeger” mee begon…., Het Kappersvak. Dit is iets wat mij heel gemakkelijk afgaat en ontspanning bied, maar nog gemakkelijker is het voor mij om de mens mee te nemen in zijn verhaal, in zijn verandering, in zijn eigenheid, zijn authenticiteit, coachen vanuit het innerlijk naar het uiterlijk of andersom.
Je geeft de mens een gevoel mee, een gevoel dat ie de hele wereld aan kan.

ONZEKER
Dat is zo mooi, de klik die je dan kunt hebben met iemand die onzeker is over zijn uiterlijk, onzeker is over zichzelf, onzeker over zoveel dingen en als je die persoon dan bijvoorbeeld goed bekijkt dan denk je…HOE KAN DIT? Ja, dit kan en ik begrijp het als geen ander. Ook ik herken deze onzekerheid over mezelf, wat zal de ander van mijn denken? Waar praat je over zeggen mensen dan, jij Saskia, maar zij weten niet waar het ooit is begonnen, maar dat vertel ik je in een andere blog…

INNERLIJK/UITERLIJK
Heerlijk een mooie reis en zo ben ik jaren later beland in het beroep van coach..persoonlijkheidscoach/ondernemerscoach.
Zelf kan ik nog steeds genieten als ik mensen kan helpen met hun uiterlijk… maar nu ook met hun innerlijk. Deze twee zijn zo innig met elkaar verbonden, ik zie het als mijn geluk dat ik hier in ben beland. Je zult zeggen beland? Maar als ik mijn verhaal met je deel kun je het wel begrijpen.

Ik ging als jong meisje van de lagere school naar de middelbare. Toen werd ik niet begrepen en ik hoorde niet op de school waar ik op kwam. Trauma’s op de lagere school meegekregen, waardoor ik alsnog op de Mavo terecht kwam en in het eerste jaar hele hoge punten haalde, ik kon beter maar naar de HAVO gaan vond men. Mijn moeder heeft anders beslist, wat ik me nu heel goed kon indenken en ik bleef dus op de MAVO om emotioneel meer te “rijpen”.
Meer strafwerk dan huiswerk had ik en later toen ik van de MAVO af was ging ik met mijn vriendin naar de stad… oh ja, zij ging naar de Kappersschool en ik ging mee. Maar de stad was veel interessanter dacht ik, maar dat werd later anders..

MIJN WEG EN NOG STEEDS ONDERWEG
Mijn vak was prachtig.., mensen waren blij “wat ik met hun deed”, het haar is toch heel belangrijk, ik kon iets goed èn ik werd gewaardeerd, ik werd geaccepteerd, ik gaf de ander iets mee, een gevoel, een goed gevoel.
Dat vak had iets met mij gedaan en daaruit volgde de ene opleiding na de andere, ik ging mijn weg vervolgen, van leraar naar schoonheidsspecialiste/nagelstyliste naar imagostyliste, van Hair & Make-up Artist, naar Kleurspecialist, naar psychologie van kleur, naar assessments, marketing, imago en persoonlijkheid verbinden en persoonlijke coaching en ik ben nog steeds niet klaar met leren. Persoonlijke ontwikkeling is iets waar je als mens kunt groeien en dit aan anderen over te brengen en ze ook op weg te helpen is iets wat mij boeit, het is als een missie voor mij.
Iedereen is anders en dat maakt het uitdagend en als ik daar mensen mee kan helpen ben ik mijn element.

Wat zou jij willen veranderen?

GELUK ZOEKEN
Verandering is niet makkelijk maar eenmaal die weg ingeslagen dan kun je niet meer stoppen.
Vaak als mensen terug kijken doen ze niet meer waar ze voor geleerd hebben.

Vaak ga je ergens een opleiding doen misschien omdat je ouders dat goed voor je vinden, of een vriend of vriendin meegaat. Ook school denkt met je mee en wie ook allemaal ze kunnen voor jou niet de keus maken. Als je jong bent weet je het vaak ook niet.
Zelf ben ik gewoon dus met een vriendin mee naar Den Bosch gegaan, ik wilde weg uit het kleine dorp waar ik vandaan kwam en lekker naar de stad…, oh ja ik ging met haar mee en deed de opleiding die mijn vriendin uitgezocht had!

Eenmaal op de opleiding ben ik dit helemaal gaan leven vol met passie en ambitie en mijn vriendin?
Die is gestopt!
Zo zie je maar.
Kijk eerst wat er in jou zit, wie ben jij en wat zijn jouw kwaliteiten? Wat past er bij jou?
OndernemersAlert denkt met jou mee en jij krijgt de juiste inzichten die bij jou passen.

Vind jouw geluk!

#verandering #visie #overzicht #geluk #zelfvertrouwen #mindset #ondernemersalert #kappersalert #hetvisieon #onzeker #succestrekjeaan #fijnepasen #coaching #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #persoonlijkheidsanalyse #persoonlijk

Pasen 2019 – Kwetsbaarheid

 

KATHOLIEK

Mijn ouders waren katholiek en kregen mij heel laat. Door allerlei gebeurtenissen die bij mijn ouders vroeger in hun leven is gebeurd zijn zij daardoor laat getrouwd. Ik groeide op in een katholiek gezin.

Toen nog ging je eerst trouwen voordat je kinderen kreeg en de vrouw ging niet werken die bleef thuis voor de kinderen. Dat was toen al helemaal tegen mijn moeder haar principes in. Zij was een geëmancipeerde vrouw die graag iets wilde betekenen en ook graag iets naliet en iets deed voor anderen. Zij had graag gestudeerd…

Mijn moeder kreeg haar zoon ongeveer rond 37 jaar en dat was nog een groot geluk.  Maar omdat dit een zeer zware bevalling was geweest zou zij waarschijnlijk nooit geen tweede kind kunnen krijgen. Dit werd toen ook niet in dank afgenomen door de kerk. Mijn moeder mocht niet meer te communie bijvoorbeeld omdat mijn ouders maar 1 kind hadden.

ARMOEDE..OORLOG..

Zij hadden geen geld en mijn vader die ook altijd voor niks gewerkt had voor zijn vader ging toen naar de steenoven werken om alles te kunnen bewerkstelligen voor het gezin. Mijn moeder was op haar 11egaan werken voor haar thuis en gaf ook altijd netjes haar geld af, zoals het “hoorde”. Mijn vader was onterfd omdat hij toch maar 2 kinderen had. Alle andere broers en zussen hadden toen vaak al veel kinderen. Tien kinderen was normaal in die tijd.

Mijn vader was 47 toen ik kwam en mijn moeder 42 jaar toen ze per ongeluk toch nog een tweede kind kreeg….dat was ik, zoals een vriendin van mijn dochter zo mooi verwoorde:’ Oh, jij was een geschenk!’Prachtig om te horen, zo had ik het nooit bekeken! Ikzelf had dit toen nooit zo gezien, maar voor hun is dat inderdaad zo wel geweest. Bijzonder om dit jaren later zo te horen, dankbaar!

In alle armoe die zij hadden en hoe ze hun leven moesten leiden zoals het hoorde waren hun kinderen alles, mijn broer en ik. Alles waar zij voor leefden, daar kon niks tegenop en tussenin komen.

Er was heel veel ook in beide gezinnen gebeurd….armoe, oorlog, watersnood en niet kunnen leren. Mijn moeder mocht voor de tweede keer in de zevende klas blijven, omdat ze zo goed kon leren maar zij moest daarna in dienst bij anderen die dienstmeisjes wel konden gebruiken..

Ik heb vele verhalen gehoord van mijn ouders en één ervan is dat mijn moeder me vertelde dat zij van haar werk afkwam toen ze twintig jaar was dat zij schrok van de soldaten die tegen de dijk gelegerd waren en dat ze snel naar huis fietste maar dat ze toen ze thuis kwam de buren op de loer hadden gelegen om alles wat er thuis verteld werd af te luisteren. Toen hadden we nog geen “dubbel” glas…

Blij dat ze nog leefden na de oorlog, verdrietig  om degene die ze hebben gekend, familie, broers, moeder die er niet meer waren. Mijn moeder vertelde ook dat ze van de joodse familie waar ze op het laatst nog werkte afscheid moest nemen (waar ze zo veel van hield ) zij waren wel heel goed voor haar geweest al was ze een dienstmeid, ze heeft ze ook nooit meer gezien na de oorlog..

WANTROUWEN

Ik heb mijn opa’s en oma’s niet gekend maar ik leerde van mijn moeder de wereld niet te vertrouwen. Ik nam hun verdriet met me mee. Ik wantrouwde de wereld en ook mezelf. Ik liet me vaak stoppen door de gedachte wat anderen wel van me zouden denken. Bang voor succes, jezelf tegen houden.

Daar is mijn streven naar geluk mijn streven om anderen in het licht te zetten begonnen. Telkens als ik iets in mijn leven afsluit, verander of dat me iets tegenzit waar ik verdrietig van wordt en geloof me,  dat is me vaak overkomen, dan haal ik kracht uit de lessen die mijn moeder me heeft verteld :’Het is niet altijd rozegeur en maneschijn!’. Je moet gewoon doen en maak de weg vrij voor jezelf! Een ander doet het niet voor jou, jij kunt die stap gewoon zetten, dus zorg dat je zelf kunt verdienen, waardoor je zelfstandig kunt zijn en blijf nooit bij de pakken neerzitten…

ZOEKTOCHT

Dankbaar na al die jaren van een zoektocht waarom de dingen zijn zoals ze zijn, waarom je dingen niet doet voor anderen, wat ze zullen zeggen, dat kan ik niet maken of welke gedachte ook… Je wordt gevormd door de mensen om je heen en ik zie mijn moeder en vader, mensen die van de kleine dingen in het leven konden genieten, die alles mee hebben gemaakt, ik heb van hun geleerd en nog elke dag leer ik van mijn gezin, mijn kinderen, van mensen om me heen. Dicht bij jezelf kijken, wie ben jij, wat vind jij belangrijk, waarom doe ik de dingen die ik doe.

Mijn persoonlijke ontwikkeling staat niet stil en dat wil ik ook niet, ik geniet van stilte momenten en van drukke momenten, van donkere momenten en lichte momenten. Ik mag er zijn net als jij! Jij bent een mooi mens en kijk wat je hebt en put daar de kracht uit, dan ga je groeien en laat je jezelf zien met alles wie jij bent..

Een nieuw begin..

Morgen een nieuw begin van de week..

Elke week is er een nieuw begin, elke dag. Eigenlijk is er geen magisch startmoment.Misschien zijn jouw voornemens ondertussen veranderd in irritante stemmetjes wat je moet doen en wat je moet laten…

Laat die stemmetjes voor wat ze zijn want het is hartstikke goed om dingen te veranderen als het kan en vooral als je het wilt!

In januari, februari en maart misschien ook nog niet? Dan in april, whatever…Je kunt jezelf versteld laten staan hoe je het roer om kunt gooien. Anytime..

Bekijk het positief

Hebben we het over voornemens dan denken we vaak dat het moet lukken of dat het is mislukt. Dat maakt het juist beladen, Zelf herken ik het als geen ander en kon ik me daar druk over maken.

Nu leg ik me zelf niet meer die druk op, ik probeer het gewoon weer opnieuw. Ik zie mijn voornemen als een waardevol streven en ik ben mijn stappen gaan waarderen. Ik benadruk wat me is gelukt en wat nog niet is gelukt ga ik gewoon opnieuw proberen. De kans is groter om het dan te kunnen volhouden.

Doe meer wat goed voelt

Als je energie moet steken in dingen die energie kosten dan hou je het niet vol. Juist wat je energie geeft wil je vaker en daar geniet je van. Je merkt het juist wanneer het je zo makkelijk afgaat.

Een voornemen is gewoon een prikkel om meer te doen wat je gelukkig maakt. Soms is het goed dat je hulp inroept van een coach, waardoor het makkelijker gaat om dingen te veranderen. Zorg dan dat die goed bij je past.

Iemand die eerlijk is en ook dingen vernoemt die je liever niet hoort. Inzichten, het zijn soms kleine dingen maar van onschatbare waarde. Verandering is niet makkelijk, ben daarom niet te streng voor jezelf.

En ben je er aan toe om jezelf dan ook nog aan de buitenkant te laten zien?

Imago verbinden met persoonlijkheid

Doe dan een persoonlijkheidsanalyse! Waar wij mee werken is een analyse die jou in zijn geheel laat zien. Dit kan voor iemand die het graag wil voelen met doeken. Voor degene die in het denken zit kan het d.m.v. een online vragen systeem.

Hierdoor wordt imago en persoonlijkheid verbonden en kun jij je met al jouw kwaliteiten laten zien wie jij bent en waar jij voor staat.

Dus in het kort:

Binnenkant en buitenkant verbinden tot in het kleinste detail.

Persoonlijkheid, kleur, kleding, stijl, authenticiteit, haar en make-up. We gaan je alles leren, waardoor jij mag stralen. Hierdoor trek je succes aan hoe jij wilt dat het naar jou toe komt.

De weg?

Simpel!

Onder begeleiding van persoonlijke coaching leer jij hoe je jezelf moet laten zien en op jouw manier, je ontmoet jezelf. Het klinkt misschien raar maar het voelt als herboren. Je gaat jezelf met veel plezier opnieuw ontdekken , want dan…, gaat het pas werken.

Neem contact met me op via:

https://ondernemersalert.nl/haal-meer-uit-jezelf/

Innerlijk en Uiterlijk, mooie combi!

Coaching, waarom?

Ja, daar zou ik jaren geleden nog niet aan gedacht hebben. Ik was alleen maar bezig met mijn werk. Heerlijk, genieten van mensen die ik blij kon maken, blij met hun uiterlijk, ook wel innerlijk…, maar dat kwam niet zo binnen bij mij dacht ik!

Ik was bezig om veel mensen gelukkig te maken met zichzelf, met mijn team en het was ook een totaal andere wereld. Ik kom uit het kappersvak en ik heb me als docent op scholen en door het land bewogen, terwijl ik mijn bedrijf had en een team die ook met passie hun werk beoefenden.

Later ben ik voor t.v. theater, foto en film gaan werken naast mijn bedrijf. Ik ben als bevlogen vakidioot overal geweest waar ik iets kon vinden dat me rijker zou maken om het kappersvak heen maar ook om de mens. De mens, mensen raken mij.

Schoonheidsverzorging, nagelstylist, kleurconsulent, psychologie van kleur, marketing, disc assessments en op dit moment coaching op de Alba akademie. Hierdoor ontmoet je veel mensen en hierdoor ga je groeien. Maar op een moment van veranderingen in je leven en met kinderen die zich ook ontwikkelen en dingen doen en hun eigen leven gaan oppakken kreeg ik een ander besef.

Dat komt dan heel dichtbij, ik kwam dichter bij mezelf, eindelijk. Ik heb mijn leven met een ongelooflijke snelheid geleefd. Ja en op deze manier..zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder….., dank je Ramses:)

Zing :

Mijn werk altijd met passie en plezier en creatief vernieuwend en het dan ook realiseren.

Vecht:

Niet over rozen, verdriet in families en bij mijn ouders. Moeten los trekken losmaken, eigenlijk kon mijn moeder me niet loslaten door haar eigen verleden. Autisme en elkaar niet begrijpen.

Huil:

Als een rode draad maar het heeft me rijk gemaakt.

Bid:

Geloof in jezelf en ook in anderen. Vertrouwen is een groot goed.

Lach:

Als ik terug kijk kan ik er om lachen en ik hou er van dat als ik op mijn leven terug kijk, dat ik tevreden kan zijn. Vrede met mijzelf, telkens opnieuw, want doen waar je blij van wordt is een groot goed. Verandering wanneer het nodig is kan ik aanbevelen.

Werk:

Als een bezetene, haha. Ik zie het niet als werk, mijn werk is mijn missie. Telkens opnieuw. Natuurlijk heb ik me afgevraagd waarom ik mijn werk zo ben begonnen. Maar nu weet ik dat het zo moest gaan. Vanuit het uiterlijk naar het innerlijk, ik begrijp je als geen ander en begeleidt je met zoveel passie en inzicht. Dankzij alle mensen die ik heb mogen doen of begeleiden of mocht lesgeven, wat hebben zij me veel gegeven. Elke dag blij dat ik deze reis heb gemaakt.

Bewonder:

Bijzonder en niet bewust gedaan, maar wel mijn hart gevolgd.

Ik gun het iedereen!

Ik reik jou de hand, durf jij de verandering aan?

https://ondernemersalert.nl/haal-meer-uit-jezelf/

Dicht bij mezelf..

Zet je masker af..

Kon het maar altijd carnaval zijn vertelde me iemand deze week.

Ik moest lachen en vroeg haar waarom.

Nou, met Carnaval is iedereen (de meesten) aardig naar elkaar en we vitten niet als we wat langer in de rij staan. We spelen niet zoveel om goed over te komen, we zijn meerendeel onszelf en het lijkt wel alsof er meer mag. In de goede zin des woords. We gunnen elkaar plezier, we lachen meer en we hebben vaak zelfspot, doordat we op een grappige manier verkleed gaan.

We doen ook dingen samen, bijvoorbeeld een carnavalswagen bouwen. We komen meer los, los van alles wat ons zorgen maakt. Minder angst om iets verkeerd te doen. Meer authenticiteit, meer lef, meer

durf en nog meer ..

En authentiek is telkens los komen en loslaten van allerlei overtuigingen in onszelf.

Ja, overtuigingen kunnen erg in de weg zitten. De belemmerende overtuigingen dan. Het is juist fijn om te doen wat je echt leuk vindt en meer betekenis aan je leven geven.

Helemaal jezelf en doen wat bij je past,

Wat wil jij geloven?

Hierin kun je keuzes maken en je belemmerende overtuigingen ombuigen naar motiverende overtuigingen om een andere betekenis te geven aan de wereld om je heen.

Heb je de wil om te veranderen, dan is dat mogelijk. Durf te kijken wie erachter jouw masker zit, wie jij echt bent, waar sta jij voor en ga er dan voor. Alleen jij weet wat voor jou goed is.

Het is juist wanneer je denkt dat iets heel gewoon is dat dit jouw powerkracht, jouw grootste kracht is.

Wil jij ook in 4 stappen naar groei en succes als ondernemer?

Laat ons jou helpen om vol zelfvertrouwen meer impact met je bedrijf te hebben.

https://ondernemersalert.nl

Angst, onzeker, verlegen, liever niet opvallen! Op een voetstuk…

Nou, dat herken ik allemaal!

Het was zo makkelijk om anderen in het voetlicht te zetten. Op een voetstuk ook geen probleem…,een ander helemaal prima!

Maar iemand op een voetstuk plaatsen hou ik helemaal niet van maar tegen iemand opkijken herken ik, denken dat iemand beter is en zelf minder. Ik bewonder veel mensen om hoe ze zijn of om hoe ze zich inspannen. Maar doorslaan om op een voetstuk te plaatsen gaat mij te ver.

Ik hou van gelijkwaardigheid en als je iemand hoger plaatst dan is deze gelijkwaardigheid weg.

Ik kwam zelf uit een klein dorp en heel beschermd opgevoed. Ik heb veel last van onzekerheid gehad in de jaren als puber en later als een ander me goed had geholpen, of iemand die als spreker of artiest iets ontzettend goed deed.

Onhandigheid, of verlegen, niet goed uit mijn woorden komen. Man, man, wat een kluns. Maar ik wou wel verder komen, beetje bij beetje..

In het begin dat ik voor t.v. ging werken, nou dat was voor mij zo spannend! Ik had een keer iemand in de make-up en wist niet wat ik moest zeggen, dus vroeg ik of hij dit wel gewend was…, hij antwoordde: ‘ Ik neem vandaag na 25 jaar afscheid van t.v.!’ Gelukkig moesten we allebei lachen!

Ik had daar zo tegenop gekeken en toen was ik ineens een onderdeel bij t.v. en kreeg ik met bekende mensen te maken die ik dan ook nog persoonlijk mocht aanspreken en in de make-up kreeg.

Ja, nu wat jaartjes later ben ik gegroeid als persoon. Ik heb heel wat daarna geleerd, door mijn werk, de mensen om je heen, mijn opleidingen en zeker ook mijn gezin. De veranderende maatschappij maakt het voor mij gemakkelijker. Taboes worden doorbroken, spiritualiteit, mindfulness etc. mag, doen wat je graag wil, geloof in jezelf, durven te veranderen, innovaties, wel mijn tijd, .

Alles is steeds meer bespreekbaar, als je er voor open staat. Heerlijk, om anderen hierin te inspireren en voor jezelf opkomen vind ik zo fijn als ik hoor van klanten dat ze zeggen, nu ga Ik de weer de leiding nemen. Yes, weg met die onzekerheid, je kunt het!

Deze week ga ik mezelf laten zien met mijn bedrijfsfilm. Jezelf laten zien is eng, maar je talenten niet gebruiken is verspilling. Iedereen heeft talenten, laat ze zien!

Persoonlijke groei is een van de mooiste dingen die je kunnen overkomen. Ik gun het iedereen.

Een doel hebben, een visie of welke missie dan ook. Vooruitkomen, groeien is voor mij genieten. Groei jij mee?

Ik reik jou de hand, durf jij de verandering aan?

https://ondernemersalert.nl/zelfvertrouwen/

Als je dit bent, ben je dat niet…..

Afgelopen zomer, dwars door West – Amerika.

Fantastisch de diversiteit van het landschap, de temperatuur, indrukwekkend en afwisselend. Steden, cultuur en de prachtige natuur.

Ook de diversiteit van wat mensen beweegt en het verschil van arm en rijk.

Voor de één is de ratio heilig en voor de ander moet je naar het gevoel luisteren.

We komen beide kampen tegen, over godsdienst, alle andere zijn dwaalleren. Rechts, links. Goed, fout. Ratio, emotie. Waar, niet waar. Zwart, wit. Je bent voor of je bent tegen..

Het denken in uitersten. Het of-of-denken resulteert in uitsluiting. Als je dit bent, ben je dat niet.

Ik kan met deze tweedeling niet uit de voeten, noch als coach, nog als mens. Ik hou van aandacht voor het geheel.

Wie geen baan heeft, ervaart de druk van solliciteren, het moeten staat t.o.v. het willen en mogen. Als werkzoekende mag je een traject volgen, maar je moet wel meedoen. Mogen en moeten…te weinig tijd, teveel gedoe. Teveel druk, te weinig tijd/ behoefte aan invloed en gemis.

Eenzijdige aandacht voor targets, cijfers, resultaten en prestaties en te weinig aandacht voor talent, inspiratie, creativiteit, ervaring, bezieling en potentie.

We worden vaak gedwongen om te kiezen door polarisatie, waardoor er gebrek aan aandacht ontstaat voor de andere kant.

Deze eenzijdige aandacht aan denken en doen, feiten en cijfers is maar 1 kant van ons als mens. Niet alleen doen/denken, maar ook spiritualiteit, zijn/voelen.

Als we zekerheid zoeken in cijfers en feiten, (her)kennen we vaak niet de gevoelens en signalen. Als we alles zelf willen kunnen en niemand denken nodig te hebben missen we het gevoel van verbondenheid en saamhorigheid, verbinding.

Ik zoek vanuit mijn ervaringen en werkzaamheden altijd naar heelheid, met als doel, zeker in mijn coaching: aandacht te geven aan de complete mens.

Alle belangrijke aspecten voor het individu, de organisatie op grote schaal. Als coach geef ik de aandacht aan de totale mens. Aandacht aan het één zonder het ander uit het oog te verliezen. Aandacht voor alle aspecten in ons leven.

Vanaf mijn 18 jaar tot nu ben ik begonnen aan de buitenkant( letterlijk) maar ging al gauw de binnenkant ‘erbij’ nemen. Als ondernemer werken met mensen, maar ook als docent met leerlingen.

Ik heb gezien wat het kan betekenen hoe je gezien wordt aan de buitenkant voor Tv. Foto, Film, of voor Theater, maar ook in het dagelijks leven. Hoe je jouw kwaliteiten omarmt of juist in een rol jezelf laat zien en wat dat met je doet.

Alle aspecten van de mens en om de mens heen maken dat jij jouw authentieke zelf durft te laten zien.

Het authentieke zelf hoeft niet te kiezen.

Acceptatie en aandacht voor de hele mens, waardoor je een bron van kracht voor jezelf en de ander kunt zijn.

Persoonlijke groei vanuit de binnenkant laat jouw buitenkant ook groeien. Bijzonder mooi als je dat kunt laten zien aan de wereld, aan die overkant!

Ik reik jou de hand, durf jij de verandering aan?

Saskia

https://ondernemersalert.nl

In vertrouwen loslaten

Hoe waren jouw feestdagen?

Zelf heb ik het heel rustig aan gedaan. Ik heb echt even de tijd genomen om naar binnen te keren en vol dankbaarheid afscheid genomen van een jaar vol pieken en dalen.

Dit nieuwe jaar wordt een jaar van grenzen verleggen. Nieuwe dingen durven en oud gedrag, waarmee ik mezelf tegenhoud gaan loslaten. Er van dromen en gewoon doen.

Wat wil jij gaan doen in 2019?

In vertrouwen gaan loslaten

Soms zitten we zo vastgeroest in onze oude gewoontes en patronen. Als ik kijk hoe ik was als kind en hoe ik veranderde door de dingen die op mijn pad kwamen. Maar te meer ook in mijn werk door de veranderende verhoudingen tussen mijn werk en de samenleving. De rol die je voor jezelf aanneemt wordt overtuigender en je overziet niet meer wat er nog toe doet. Als er dan iets op je pad komt dat je niet herkent en het lastig vindt om hiermee om te gaan of als personeel of de mensen om je heen veranderende overtuigingen hebben en je werk niet meer is wat het voorheen voor je betekende.. , dan is loslaten een vervelend iets. Het gaat niet meer zoals altijd en wat is dat wat zo lastig is om de confrontatie aan te gaan met het werk, maar als eerste instantie met jezelf?

Waarom is het zo moeilijk het vertrouwen hebben dat alles goed komt?  En dat je niks in het leven hoeft te forceren? We zijn vaak geneigd om te forceren, om de controle over bepaalde situaties te krijgen of vast te houden. Maar in wezen verwijdert dit ons allemaal meer van onszelf en dus de bron maar ook de mogelijkheid om alles te creëren.  Het geeft veel meer rust om in vertrouwen los te laten om zo ruimte te maken voor wat er op jouw pad komt. Als je dingen wilt forceren, is dat het ego dat de controle wil bewaren. Het vastklampen van het ego zorgt ervoor dat je geen vertrouwen hebt.

Vertrouw in jezelf en gun jezelf de rust

Heb vertrouwen in het proces en de stappen die je gaat nemen. Als je durft te vertrouwen dat het goed komt, alleen dan kun je in die rust loslaten. Dan geef je alles de kans en dan kun je gaan  manifesteren.Als je wilt loslaten, afscheid nemen van zaken waar je niet meer de juiste voldoening uithaalt en niet meer bij jou passen en bij jouw bedrijf, maar het blijft lastig om dit alleen vol te houden, dan zijn goede coach gesprekken, waarin je alle rust en ruimte krijgt van enorm belang. Groeien en veranderen om meer vertrouwen in je zelf te krijgen .

We sluiten tijdens het coachgesprek de haast en het jagen buiten. De deur gaat dicht, waarmee we een niet-storen-zone scheppen. Mobiele telefoons gaan af – tot en met de trilfunctie. We nemen rustig plaats. Niet aan tafel, geen werkhouding alsjeblieft.. we verplaatsen ons naar de zithoek. In een makkelijke fauteuil bied ik je iets te drinken aan en we gunnen ons even om over koetjes en kalfjes te praten. Daarna gaan we kalm van start en zo komen we op jouw vraagstuk. Hier is al winst geboekt…Vervolgens gaan we ons volledig richten op jouw vraagstuk. In deze atmosfeer kunnen we een ander gesprek voeren dan wanneer je in alle haast, vaak wordt onderbroken door de telefoon of een opdringerige gedachte over de volgende activiteit. De volle aandacht hebben voor elkaar en het negeren van de tijd, we noemen dat in het moment zijn. Een creatief samenzijn., waarin verandering plaats vindt.

Verandering krijgt pas de kans als wij stilstaan in het moment

Dat is een moment waarin we niet gestoord worden door de druk van de tijd. Het is een heel natuurlijk proces met respect voor het gesprek dat er is. Antwoorden komen boven en diepere inzichten, waardoor je als vanzelf ziet wat jij wilt en waar jij de verandering kunt gaan maken. Je voelt waar jij dit kunt gaan doen en hoe je dat wilt doen, omdat je jouw kwaliteiten die je in je hebt bent gaan aanboren. Deze kwaliteiten die je vanzelfsprekend het gevoel geven dat je het moeiteloos kunt, omdat het juist jouw kwaliteiten zijn. Misschien had je ze weggestopt en niet meer aangesproken om een reden die jij nu ziet of niet. Maar wel heel goed weet dat je dat kunt.

Go with the flow and let life unfold in front of you!

Flow (geïntroduceerd  door psycholoog Mihaly Csiksgentmihalyi) is dan ook een effect dat haast vanzelfsprekend optreedt in een professioneel coachgesprek – als een stille kracht. Tijdens een staat van flow zijn je innerlijke zelf, je lichaam en je omgeving optimaal in connectie. Ratio en gevoel zijn één. Alle activiteiten waarmee je bezig bent, verlopen soepel en efficiënt en zelfs foutloos. Als je terugkijkt op zo’n flow, dan voel je die nog. Ik kan het voor mezelf omschrijven als een tijdloos iets met volledige toewijding aan mijn activiteiten. Een gelukkige tijd zonder problemen. Flow is wanneer je je volledige talenten en vaardigheden prettig worden uitgedaagd. Zo’n effect/gevoel kan in een professioneel coachgesprek als een stille kracht worden aangewakkerd door een scherper gesprek met diepere inzichten om datgene te bereiken waarvoor je bent gekomen.

Vertrouw op het proces en laat los in vertrouwen

Het coachgesprek is een ontwikkelingsproces die op gang is gekomen op een natuurlijke organische manier. Het stopt niet als het gesprek is afgelopen, er komen altijd antwoorden en oplossingen uit voort.Tijdens het gesprek en daarna, antwoorden en oplossingen die kloppen. Ze zijn niet afgedwongen op geen enkele wijze.We hebben het proces de tijd gegund én we hebben beiden op het proces vertrouwd. Alleen dan is de ruimte om de ‘magie’ zich te laten ontrollen om in vertrouwen te kunnen loslaten..

Tijdens mijn coaching ervaar ik deze magie telkens en wil ik hier veel mensen mee bereiken.

Wat zijn jouw plannen voor 2019? Als je jouw verhaal met me wilt delen, doe dat dan hier onder mijn laatste post.

Tot snel,
Saskia

Is het je wel eens opgevallen…..

Door welke bril zie jij jezelf, jouw bedrijf en de wereld?

Wanneer we buiten zijn, dan zetten we meestal een zonnebril op. Dan hebben we geen toegeknepen ogen. Het is rustiger en aangenamer, maar we kunnen ook beter waarnemen. Je kunt meer zien en je kijkt anders. Wanneer je dan ook nog een andere tint glas in de bril hebt, geeft dat weer andere gevoelens en andere waarnemingen. Heb je dit experiment al eens gedaan? Ga dan eens naar het wetenschapsmuseum, daar hebben ze leuke experimenten. Als je door een andere kleur bril kijkt, zie je ook weer andere dingen en het geeft je een ander gevoel. Je kunt dus naar gelang wat je wilt zien die bril kiezen. Ik heb op veel plekken gewerkt en dus ook veel gezien. Mensen die zich graag verschuilen, om welke reden dan ook, kunnen een bril op zetten als hulp, om bepaalde dingen niet te hoeven ervaren. Het kan een hulpmiddel zijn. Maar realiseer jij je dat je ook innerlijke brillen draagt die bepalen hoe jij de wereld om je heen waarneemt?

De innerlijke bril

Onze innerlijke bril wordt o.a. beïnvloed door onze overtuigingen, oordelen, karaktereigenschappen, onze stemming, kennis, ervaringen die we hebben opgedaan en de context waarin wij ons bevinden op dat moment. Onze innerlijke brillen kunnen we ook soms associëren met verschillende kleuren. Zo associeer ik zwart met veilig, onafhankelijk. Maar het kan ook negatief, machtig, wilskrachtig en mysterieus overkomen. Daarentegen staat rood voor overtuiging, vuur, passie, daadkracht, snel en gevaar, maar ook besluitvaardig. Als je dan blauw ervaart, geeft dat rust, evenwichtigheid, loyaliteit en verantwoordelijkheid. Geel is vrolijk, focus en intelligent waar groen dan voor behulpzaamheid, verbinding, harmonie en balans voor staat. Er zijn coaches die dit gebruiken om andere coaches een andere perspectief te laten inzien, wanneer dat lastig is voor de coach zelf. Ikzelf gebruik dit al mijn hele leven, omdat vanuit mijn werk al veel kleur aanwezig was en hierdoor ben ik geïnspireerd geraakt wat het met de buitenkant van de mens deed. Nu ik naar de binnenkant van de mens ben gaan kijken, is er een extra wereld voor me opengegaan en dit heeft een weerspiegeling naar mijn klanten. Heel vaak zijn mensen, wanneer zij vastgelopen zijn in hun ontwikkeling, gefocust op wat zij niet (meer) willen. Je ergens tegen verzetten of iets proberen te bedwingen geeft meestal niet veel energie en het ontneemt je het beeld van de dingen die je wel wilt! Dus blijf niet staan waar je nu bent. Het is juist dan goed om je doelen en wensen te onthullen en te weten door welke bril je geneigd bent te kijken. Ook naar wat er mooier is om te ontdekken en wat er gebeurt als je de andere bril durft op te zetten.

De roze bril

Ik moet toegeven dat ik hier een enorme fan van ben, de roze bril. Het maakt het allemaal een beetje mooier. Deze bril staat voor positiviteit, die je uitnodigt om ongegeneerd te dromen over wat je allemaal zo zou kunnen realiseren met liefde en zorgzaamheid. De roze bril nodigt jou ook uit tot mildheid voor jezelf en die inspireert je om in actie te komen. Van dromen naar doen. Voor die actie heb je dan misschien wel weer even een andere bril nodig. Maar overal in mijn leven en mijn werk is de kleur roze terug te vinden, omdat het zo lekker matcht met mijn opgeruimde, positieve kijk op de wereld. Daarnaast ook naar mijn natuurlijke neiging tot het hebben van grote dromen en het gevoel van geluk hebben, dat ik in iedere dag vind. Ja, ik ben gewoon nooit uit mijn roze fase gekomen, zou je kunnen zeggen en Who Cares?? Het maakt me blij. Dit verspreid ik het liefst over de wereld en hoe mooi is het wanneer ik iemand vraag: “Wat zie jij als je de roze bril opzet? Of welke bril heb jij nu op?”

Kleur elementen, kleurtypes en het innerlijk/uiterlijk

Tien kleurgroepen, 4 elementen, 40 kleurtypes, innerlijk en uiterlijk gaan samen. Mijn werk in het begin is bij het uiterlijk begonnen en ik zal mijn werk voortzetten, zolang ik het kan, wil en het voor mij een uitdaging blijft aan de binnenkant. Het gevoel dat ik dit lang vol kan houden is enorm aanwezig, omdat ik heb gezien wat het voor iedereen kan betekenen. Mensen verder brengen in een wereld met heel veel veranderingen, gevoed door collega’s, mijn gezin en alle mensen die mij inspireren, is geen werk maar een missie. Kleur in je leven brengen is bijzonder mooi, voor je innerlijk en uiterlijk. Ook hoe je dat aan de buitenkant kunt laten zien, wil laten zien en hoe je het gebruikt voor jou als doel. Jouw authenticiteit, want jij bent bijzonder. Laat jouw kwaliteiten zien en gebruik ze, want andere staan op jou te wachten. Wanneer je dit gaat leven, dan gaat alles veel makkelijker. En weet, je kunt alle kleuren hebben, je moet alleen weten waarom, hoe en waarvoor. Elke dag genieten en elke dag weer meer inzichten om te groeien en te dromen.

Ik ben benieuwd welke kleur bril jij nu op hebt en wat jij ziet als jij de roze bril opzet! Durf jij het te delen?

 

 

Haal nu het beste uit jezelf!

Ondernemersalert.nl

Hoenderweg 3
4506 NL Uden
info@ondernemersalert.nl

Ondernemersalert.nl, Hoenderweg 3 4506 NL Uden

Pin It on Pinterest

Share This