Nou, dat herken ik allemaal!

Het was zo makkelijk om anderen in het voetlicht te zetten. Op een voetstuk ook geen probleem…,een ander helemaal prima!

Maar iemand op een voetstuk plaatsen hou ik helemaal niet van maar tegen iemand opkijken herken ik, denken dat iemand beter is en zelf minder. Ik bewonder veel mensen om hoe ze zijn of om hoe ze zich inspannen. Maar doorslaan om op een voetstuk te plaatsen gaat mij te ver.

Ik hou van gelijkwaardigheid en als je iemand hoger plaatst dan is deze gelijkwaardigheid weg.

Ik kwam zelf uit een klein dorp en heel beschermd opgevoed. Ik heb veel last van onzekerheid gehad in de jaren als puber en later als een ander me goed had geholpen, of iemand die als spreker of artiest iets ontzettend goed deed.

Onhandigheid, of verlegen, niet goed uit mijn woorden komen. Man, man, wat een kluns. Maar ik wou wel verder komen, beetje bij beetje..

In het begin dat ik voor t.v. ging werken, nou dat was voor mij zo spannend! Ik had een keer iemand in de make-up en wist niet wat ik moest zeggen, dus vroeg ik of hij dit wel gewend was…, hij antwoordde: ‘ Ik neem vandaag na 25 jaar afscheid van t.v.!’ Gelukkig moesten we allebei lachen!

Ik had daar zo tegenop gekeken en toen was ik ineens een onderdeel bij t.v. en kreeg ik met bekende mensen te maken die ik dan ook nog persoonlijk mocht aanspreken en in de make-up kreeg.

Ja, nu wat jaartjes later ben ik gegroeid als persoon. Ik heb heel wat daarna geleerd, door mijn werk, de mensen om je heen, mijn opleidingen en zeker ook mijn gezin. De veranderende maatschappij maakt het voor mij gemakkelijker. Taboes worden doorbroken, spiritualiteit, mindfulness etc. mag, doen wat je graag wil, geloof in jezelf, durven te veranderen, innovaties, wel mijn tijd, .

Alles is steeds meer bespreekbaar, als je er voor open staat. Heerlijk, om anderen hierin te inspireren en voor jezelf opkomen vind ik zo fijn als ik hoor van klanten dat ze zeggen, nu ga Ik de weer de leiding nemen. Yes, weg met die onzekerheid, je kunt het!

Deze week ga ik mezelf laten zien met mijn bedrijfsfilm. Jezelf laten zien is eng, maar je talenten niet gebruiken is verspilling. Iedereen heeft talenten, laat ze zien!

Persoonlijke groei is een van de mooiste dingen die je kunnen overkomen. Ik gun het iedereen.

Een doel hebben, een visie of welke missie dan ook. Vooruitkomen, groeien is voor mij genieten. Groei jij mee?

Ik reik jou de hand, durf jij de verandering aan?

https://ondernemersalert.nl/zelfvertrouwen/

Pin It on Pinterest

Share This